Steun actie behoud Havenmuseum

De Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur (RRKC) heeft het gemeentebestuur geadviseerd de subsidie voor het Havenmuseum te halveren. Wordt dat advies overgenomen dan komt het voortbestaan van het Havenmuseum in gevaar.

Het Leuvekwartier is een bijzonder stukje Rotterdam, vooral ook door de aanwezigheid van onze buurman met zijn bijzondere schepen, kranen en wat daar allemaal bij hoort. Het verdwijnen van het Havenmuseum zou een groot verlies zijn voor Rotterdam en in het bijzonder voor onze woonomgeving.

Het Havenmuseum is een actie begonnen voor behoud van het museum voor de stad. U steunt deze actie door het gele poster, die u begin juni in uw brievenbus aantrof, achter het raam te hangen. Op de lijsten op de locaties van het museum kunt u een petitie aan het gemeentebestuur tekenen, dat kan ook direct online: www.havenmuseum.nl.

Op donderdag 21 juni heeft bij het Havenmuseum het ‘Behoud Het Havenmuseum’ Benefiet plaatsgevonden. Het was een drukbezocht evenement met een heel gevarieerd programma en met als hoogtepunt het optreden van Jules Deelder. Na de zomervakantie gaat het Havenmuseum verder met de actie voor behoud van het Havenmuseum. Op de website van het Havenmuseum vindt u steeds de meest actuele informatie: www.havenmuseum.nl.

Havenmuseum moet blijven met foto’s benefiet

Benefiet-Flyer 2