Persbericht: 103e Shantycafé Rotterdam 16 februari 2020

Ook na de Brexit gaat het shantycafe rotterdam verder met het organiseren van het shantycafe rotterdam. The lichtvessel V11 is in Engelse sferen. Zondag 16 februari vanaf 15 uur (al eerder is de ruimte open) tot 18 uur weer spontaan zingen en musiceren van de oude werkliederen van de oude zeilvaart. De V11 ligt in de Wijnhaven t/o nr. 101 te Rotterdam. Toegang  is gratis. Het shantycafe van januari werd mede door “De Bossche maten” ingevuld. Leuke groep en een leuk repertoire. Het aanwezige publiek heeft het zeer gewaardeerd. Deze editie zal een Grieks gezelschap ongeveer 20 minuten muziek maken en dan hoofdzakelijk de Griekse Bleus “Rebetika” ten gehore brengen. Wij nodigen iedereen uit die mee wil komen zingen/musiceren.

 

Als je die ene solo wil uitproberen. Gewoon doen.  Kom maar met je viool of tin whistle of ander passend solo-instrument. Ook kleine groepen zijn van harte welkom maar dan wel even aanmelden bij onze coördinator van de optredens Cor Lieverst, GSM-0642613305 of mail: kapetan@live.nl.  Heb je een verzoeknummer ook even opgeven bij Cor Lieverst. Er is een professionele geluidsinstallatie aanwezig.

Het schijn dat er ook aan boord van de oude zeilvaart gedanst werd door de zeevarenden. Was dat de horlepiep? Wie kan bij ons deze dans instuderen op zondag 16 februari? En wellicht zijn er ook nog Griekse dansen die de zeilvaart betrof.

 

Deze middagen zijn een ontmoetingsplaats voor liefhebbers van het zeemanslied uit het hele land. Wil je een verhaal of gedicht voordragen over de zeevaart? Ga vooral je gang.

 

We zien jullie graag verschijnen op zondag 16 februari. Zet ook het volgende shantycafe op 15 maart in de agenda. Voor algemene vragen graag even contact opnemen met Coen Klunne, tel. 06-33587981of mailen naar cpklunne@kpnmail.nl