Bestuur

Het bestuur van de Bewonersvereniging Leuvekwartier  bestaat sinds najaar 2019 uit de volgende leden:

Voor vragen en opmerkingen zijn wij bereikbaar via info@leuvekwartier.nl

Thea Aarts

Mijn naam is Thea Aarts en ik woon met veel plezier al weer 15 jaar op de Glashaven. Ben geboren en getogen Rotterdamse, op een paar jaar Antillen na, en heb de stad enorm zien veranderen in de loop van de tijd. Doordat ik zowel woon als gewerkt heb in het centrum van de stad, neem je veel waar op alle vlakken en voel ik me zeer betrokken.

Er zijn veel leuke, goede en uitdagende veranderingen geweest maar helaas ook wel eens wat minder prettige. Vooral om dat laatste stukje vind ik het een goede zaak om me, na een aantal jaren actief te zijn geweest als vrijwilliger en bij de lokale politiek, nu eens voor mijn eigen hoekje van de wereld in te zetten.

Ik hoop als bestuurslid van de Bewonersvereniging Leuvekwartier mijn steentje hiervoor bij te dragen.

Marian Dijksman

Sinds 2016 geniet ik van het wonen aan de Jufferkade, precies aan de kop, met een weergaloos uitzicht. Ik heb tot nu toe ervaren dat bewoners in het Leuvekwartier hun eigen uitzicht altijd het mooist vinden. Met een onverwachte diversiteit aan woningen en aan ligging is het verrassend om bij mensen binnen te kijken, en naar buiten. Zoveel te zien, steeds vanuit een ander perspectief.

Me via de Bewonersvereniging Leuvekwartier voor de bewoners in te mogen zetten voelt als een eer. Ik wil graag samen met de andere bestuursleden doen wat nodig is om in onze wijk de kwaliteit van wonen en leven te bewaken, waar kan te vergroten, voor nu en in de nabije toekomst, door alert te zijn op ontwikkelingen, te luisteren naar bewoners, hen te steunen bij wensen en plannen die groepen of individuen ten goede komen. Uitdagende verantwoordelijkheden maar ook boeiende samenwerkingen met bewoners, instellingen en niet in de laatste plaats de gemeente, spreken me aan.

Ik dank Jan Bemelman ook op deze plaats hartelijk voor alle informatie die hij aan mij heeft overgedragen. Ik kijk er naar uit om u als bewoner of organisatie binnenkort te ontmoeten en te spreken.

U kunt mij bereiken op voorzitter@leuvekwartier.nl

Elbrig de Groot

Mijn naam is Elbrig de Groot. Sinds 1981 ben ik Rotterdammer en centrumbewoner, waarvan sinds 1989 aan de Scheepmakerskade. Het Leuvekwartier is een uniek wijkje op het Wijnhaveneiland, meer dan de moeite waard om voor in te zetten. Want dat is nodig. Veel mensen voelen zich hier, net als ik, al jaren thuis. Het is van groot belang, dat we de kwaliteit van onze woonomgeving bewaren en bewaken. Sterke elementen als water, rust en verborgen historie bieden zoveel mogelijkheden. Vandaar mijn keuze voor de portefeuille buitenruimte, vanuit interesse en ervaring.

Er zijn inmiddels diverse overlegmogelijkheden, waarin we als bewoners mee kunnen praten over de woonomgeving. Als bestuur van de bewonersvereniging Leuvekwartier maken we daar uiteraard  goed gebruik van. We houden U op de hoogte via deze website.

Yvonne Visser

Ik ben Yvonne Visser en sinds een jaar weer woonachtig in het Leuvekwartier t.w. aan de Wijnkade. Er is veel gebeurd in de 8 jaar dat ik er niet woonde. En er gaat nog heel veel gebeuren. Ik ben medebestuurslid van de bewonersvereniging met de portefeuille Buurzaamheid. Ik wil me graag inzetten om de betrokkenheid onder elkaar te stimuleren.